Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Truth News Greece

Θέματα : ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ κλπ Ακρίβεια, ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, λογαριασμοί ρευματος τρόφιμα κλπ , ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Funds, ΑΚΡΙΒΑ καύσιμα, αύξηση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΙ πείνας στην Ευρωπαϊκη Ελλάδα. Στείλτε τις απόψεις σας με μια φωτογραφία στο email μας και θα το δημοσιευσουμε !!! https://truthnewsgr.blogspot.com/ Επικοινωνήστε μαζί μας, να μας ενημερώνετε για προβλήματα της περιοχής σας : truthnewsgr@gmail.com

Όλες οι ειδήσεις

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Μπέλλος: Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ....θα έπρεπε να δημιουργηθούν υποδομές ...



Μιχάλης Μπέλλος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Αθηνών. 

Είναι γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αθηνών ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ και είναι Υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Μας απαντάει σε ερωτήμτα που αφορούν ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.


1.  Μπορεί η ευρωβουλή και οι ευρωβουλευτές μας και τα κόμματα     να αλλάξουν  την πολιτική και αυτά που ζούμε στην Ελλάδα ;
Για ποιο λόγω είστε υποψήφιος ευρωβουλευτής ; 

Σίγουρα θα μπορούσαν να αλλάξουν την πολιτική και αυτά που ζούμε ως χώρα φτάνει να ήθελαν το καλό των Ελλήνων πολιτών και όχι το προσωπικό τους συμφέρον και καποιον ολιγαρχών της χώρας.
Είμαι υποψήφιος γιατί  πραγματικά πιστεύω πως το κόμμα που εκπροσωπώ τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ θέλουν το συμφέρον του Ελληνικού λαού και για αυτό θα αγωνιστούμε μέσα στην Ευρωβουλή .


2. Συμφωνείτε οι τράπεζες, FUNDS  και το δημόσιο να κάνουν κατασχέσεις στη ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ οφειλετών ; Το ΧΑΡΑΤΣΙ για τα ακίνητα δημιουργήθηκε πριν 14 χρόνια ως προσωρινό μέτρο αλλά έγινε μόνιμο ΕΝΦΙΑ  ακόμη και για χαμηλοσυνταξιούχους με ένα μικρό ακίνητο,  συμφωνείτε ; 

 

Καταρχάς θα ήθελα να σας επισημάνω ότι το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο στην Ελλάδα. Το Άρθρο 21 παράγραφος 4 ορίζει:

«H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους».

Βεβαίως όμως δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι μια πολύ μικρή μειοψηφία ανθρώπων ίσως έχουν καταχραστεί αυτή την πρόνοια του Κράτους και γι’ αυτό το λόγο το ορθό θα ήταν να δούμε το θέμα της στέγης και των κόκκινων δανείων υπό ένα γενικότερο πρίσμα. Είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι τα κόκκινα δάνεια προέκυψαν από την χειρότερη οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα μας τον τελευταίο αιώνα τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια, σημειώνοντας επί σειρά ετών αρνητική ανάπτυξη που κάποιες φορές προσέγγιζε και το 10 %. Πολλά περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν με γνώμονα τη «σωτηρία» των τραπεζών, ενώ λίαν προσφάτως το Ελληνικό Κράτος εγγυήθηκε για τρίτη φορά μέρος των κόκκινων δανείων μέσω του προγράμματος «Ηρακλής». 

Είναι επίσης γνωστό ότι τα «FUNDS» έχουν αγοράσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε πολύ μικρότερες αξίες από αυτές που φαινόντουσαν στους ισολογισμούς των τραπεζών (πιθανολογείται ότι είναι μεταξύ 10% με 20% ανάλογα με τις εξασφαλίσεις). Συνεπώς, φρονώ ότι το δίκαιο και εύλογο είναι να εφαρμοστεί μία λύση τύπου Ιταλίας, όπου όλοι οι δανειολήπτες θα μπορούν να αγοράσουν τα δάνειά τους στην αγοραία από τα «FUNDS», πλέον ενός ευλόγου «επιχειρηματικού κέρδους» τάξεως 15 %. Μία τέτοια απόφαση όχι μόνο θα αποκαθιστούσε το «περί κοινώς δικαίου αίσθημα», αλλά θα απελευθέρωνε και μεγάλη ρευστότητα για ανάπτυξη της οικονομίας. Όσον αφορά τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. θεωρώ ότι βασική αρχή που πρέπει να διαπνέει την φορλογία είναι αυτή της ανταποδοτικότητας, συνεπώς είναι ένας άδικος και ακραίος φόρος, που πρέπει να καταργηθεί ή έστω να αναμορφωθεί ριζικά.

 

3. Η Ελλάδα είναι 10.000.000 όμως ο μισός πληθυσμός ζει  στο λεκανοπέδιο της Αττικής, μπορεί να υπάρξει πρόοδο με αυτό το μοντέλο ; 

Χωριά και πόλεις ολόκληρες στη περιφέρεια  ερημώνουν !! 

Η νεολαία μεταναστεύει  για αξιοπρεπή εργασία στο εξωτερικό .

Τι πρέπει να γίνει ;   

 

Το πρόβλημα της αστυφιλίας είναι ιδιαίτερα οξύ τις τελευταίες 4 με 5 δεκαετίες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες μεγαλουπόλεις της αλλοδαπής. Ήταν «επιλογή» των χωρών αυτών, διότι η δημιουργία υποδομών περιοριζόταν σε ένα στενο σχετικά «χώρο» και συνεπώς δεν χρειάζονταν μεγάλα κεφάλαια επενδύσεων. Ενδεικτικά δείτε την «επένδυση» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και την εξέλιξη του «Ελληνικού». Η Αττική έχει ένα αεροδρόμιο (πουθενά αλλού δεν συμβαίνει αυτό) και δημιουργεί μία νέα πόλη μέσα στην ήδη επιβαρυμένη πλυθησμιακά πόλη της Αθήνας. Συνεπώς, άποψή μου είναι ότι αρχικώς θα έπρεπε να δημιουργηθούν υποδομές (οδικό δίκτυο, σιδηρόδρομος, αεροδρόμια κλπ) στην επαρχία και εν συνεχεία να δοθούν κίνητρα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων – όχι μόνο τουριστικών  αλλά και βιομηχανικών, αγροτικών, τεχνολογικών κλπ. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού πλέον οι εργαζόμενοι «ταξιδεύουν» και μία ώρα μέσω του σιδηρόδομου για να μεταβούν στην εργασία τους, διότι έχουν διαπιστώσει ότι στην «επαρχία» έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής με χαμηλότερο κόστος διαβίωσης.

 

4. Πολλοί επιστήμονες μας  γιατροί, τεχνολόγοι κλπ  μετανάστευσαν για καλύτερες αποδοχές  στο εξωτερικό και διαπρέπουν εκεί,  πως μπορεί η Ελλάδα  να τους προσελκύσει  πίσω ; Τα ΔΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ πάνω από 10 χρόνια για ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ είναι σωστό να συνεχίζεται σε περίοδο ακρίβειας ;  Ποιος θεωρείτε ότι πρέπει να είναι ο ελάχιστός αξιοπρεπής μισθός για να ζήσει κάποιος στην Ελλάδα ;

 

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος του ερωτήματός σας δεν είναι μόνο οι οικονομικές αποδοχές, που συνετέλεσαν στην μετανάστευση. Είναι γενικότερο το πλαίσιο που πρέπει να διαρθρωθεί για να σταματήσεί αυτού του είδους μετανάστευση. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κοινωνία τον νέο επιστήμονα, η πρόσβαση σε έρευνα, η αναγνώριση του μόχθου του, τα ηθικά και οικονομικά κίνητρα για καινοτόμες ιδέες είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορώ να σκεφτώ. Συνεπώς, η ριζική αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων, η αξιοκρατία, η δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες είναι μέτρα που μπορούν να αλλάξουν την αυτή τη ροή.

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα σαφώς και τα Δώρα θα έπρεπε να επανέλθουν, τη στιγμή μάλιστα που οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι καταβάλλουν στον ΕΦΚΑ εισφορές Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και Επιδόματος Αδείας!!! 

Για να μην διαταραχθεί δε η ρευστότητα του ΕΦΚΑ θα πρότεινα να υιοθετηθεί το παράδειγμα της Νορβηγίας όπου μέρος των εσόδων από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές κατευθύνεται στο συνταξιοδοτικό σύστημα. 

Επιπροσθέτως, μέρος αυτού του ποσού θα έπρεπε να κατανεμηθεί σε δράσεις αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας για να λυθεί οριστικά το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων.


 

6. Ποια η άποψη σας για την κλιματική αλλαγή, τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνολογική πρόοδος ; 

Θα συμφωνούσατε με μια απαγόρευση της κυκλοφορίας  των αυτοκίνητών τα Σαββατοκύριακα για την κλιματική αλλαγή  ; 

 

Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή θεωρώ ότι ναι μεν έχει συντελέσει σε αυτό η βιομηχανική επανάσταση σε ένα βαθμό, όμως πολλές φορές δημιουργούνται υπερβολές στα μέτρα που προτείνονται ή υιοθετούνται. 

Το κλίμα κάνει κύκλους. 

Αποδεδειγμένα στον Μεσαίωνα είχαμε την Μεσαιωνική Θερμή Περίοδο, που κατά πολλούς ερευνητές ήταν υπεύθυνη για τους λοιμούς της εποχής. 

Οφείλουμε λοιπόν να βλέπουμε τα δεδομένα με περισσότερο κριτικό πνεύμα. 

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει υπερπλυθησμός στη Γη, ο οποίος συντελεί στην κλιματική αλλαγή, αφού πρέπει να παραχθούν περισσότερα καταναλωτικά αγαθά και κανένας (καλώς την άποψή μου) δεν προτείνει την ευθανασία κάποιων υπέργηρων ίσως ατόμων προς αντιμετώπισει της κλιματικής αλλαγής!!! Όλοι επίσης μιλάμε για την κλιματική αλλαγή αλλά κανένας μας δεν εξετάζει εάν το προϊόν που αγοράσαμε παράγεται από φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρήσεις.Προφανώς λοιπόν ρυπογόνες βιομηχανίες πρέπει να αναδιαρθρωθούν αλλά πως μπορείς να το επιβάλλεις σε χώρες, όπως η Κίνα η οποία παράγει την πλειοψηφία των αγαθών, ακόμα και εταιρειών, που έχουν έδρα την Ευρώπη; Όσον αφορά δε την απαγόρευση των αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό, διότι περιορίζει κατάφορα τα δικαιώματά μου, ιδίως σε μία χώρα που όπως προαναφέρθη δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές για να υποστηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα. 

Για την Τεχνητή Νοημοσύνη είμαι πολύ επιφυλακτικός, ιδίως όσον αφορά την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπινου γέννους. Στην Φιλανδία απαγορεύσαν την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία, διότι διεπίστωσαν ότι η γραφή, ο υπολογισμός πράξεων μέσω του μυαλού, η τριγωνομετρία κλπ είναι αυτά που εξασκούν τις δεξιότητες του ανθρώπου. Συνεπώς, η ευρεία εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης κατά την άποψή μου θα δημιουργήσει «μωρούς» ανθρώπους. 



 7. Τι θα έπρεπε να γίνει με την φορολογία ; 


Η φορολογία θα μας οδηγήσει πιο γρήγορα στην ανάπτυξη. Απλός και σταθερός φορολογικός νόμος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. ΦΠΑ 15% στα είδη πρώτης ανάγκης. 

Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, φόροι πολυτελείας, φόροι υπέρ τρίτων.


8. Ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ΑΠΕ !! Θεωρείτε ότι πολλά δάση μας καίγονται για λόγους ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ; 
Τι θα έπρεπε να γίνει για να αξιοποιήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ; 


 Ναι καίγονται κι για αυτό για να μπουν ανεμογεννήτριες! Πρέπει να σταματήσουμε τα αιολικά χερσαία πάρκα κ μόνο υπεράκτια! Αλλιώς η μόνη λύση είναι ήπιες ΑΠΕ χωρίς επιβάρυνση  του περιβάλλοντος, όπως γεωθερμία, βιοαεριο από βιομάζα, υδροηλεκτρικά, και επενδύσεις σε υδρογόνο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κουριαννίδης: Αποκέντρωση τώρα ...

  Ο Γιάννης Kουριαννίδης γεννήθηκε στο Kιλκίς το 1961 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Eργάστη...